Česta pitanja

• Što se preporuča za jačanje dječjeg apetita?

U ovakvim slučajevima preporuča se Apicomplex Petrović, tj. dodatak prehrani koji jača apetit i ujedno podiže prirodni imunitet. Nedostatak apetita, kao i vrlo česta dječja opstipacija, posljedice su kratkoće dojenja, ali ne moraju biti isključivi uzrok. Majčino mlijeko je najbolja hrana za sve sisavce i ima najbolje djelovanje na sluznicu probavnog trakta. Kod djece med može odigrati ulogu majčinog mlijeka i izvršiti potrebnu rehabilitaciju probavnog trakta i time otkloniti zdravstvene probleme povezane s uzimanjem hrane. Preporuka je uzimanje terapije par mjeseci.

• Što pomaže kod gastritisa i drugih želučanih tegoba?

Kod gastritisa, kao i kod čira na želucu preporučuje se uzimanje prirodnog dodatka prehrani Ulkomeda. Kod osoba koje istovremeno imaju i dodatni problem, poput viška želučane kiseline prvotno se mora otkloniti višak kiseline uzimanjem Tinkture od propolisa, tek nakon toga se prelazi na Ulkomed. Kod viška želučane kiseline, svaka konzumacija slatkih namirnica napravit će višak kiseline. Kad se lučenje kiseline normalizira smije se konzumirati slatko, pa tako ide i terapija Ulkomedom.

• Što se preporuča kod neurodermitisa?

Od neurodermitisa najčešće pate djeca mlađeg uzrasta koja su dojena kratko ili nisu uopće dojena. Uobičajeni tretman je Apicomplex Petrović – dodatak prehrani za podizanje prirodnog imuniteta i Apisan žuta krema. Krema se u tankom sloju na lezije nanosi višekratno, a najmanje 2 puta dnevno. Savjetujemo i da se higijena oštećene kože održava bez gelova i sapuna, samo čistom toplom vodom.

• Što se preporuča kod anemije?

Za anemiju je prvotno nužno ustanoviti njezin uzrok. Na primjer, ukoliko je problem obilno krvarenje prilikom menstrualnog ciklusa potrebno je regulirati taj problem, time prestaje i anemija. Ako je problem želučana kiselina, također preporučamo reguliranje njenog lučenja kako bi se tegoba otklonila. U većini slučajeva pak preporučamo Anemomed kao potporu oslabljenom organizmu.

• Kako se riješiti bakterije Escherichie colli?

Za one mlađeg uzrasta (prije pubertetske dobi) preporučamo Api dodatak – Med s dodatkom propolisa, a za odrasle je uobičajena terapija 3 – 4 boce Uro-tinkture, 3×1 jušna žlica dnevno poslije jela. Ukoliko se problem proteže i na ginekološku sliku te kod kroničnih slučajeva, uz Uro-tinkturu koristi se i Api dodatak – Med sa dodatkom propolisa te terapija traje minimalno 3-4 mjeseca. U tim slučajevima savjetujemo i korištenje zaštite u intimnim odnosima.

• Što se preporuča kod učestalih viroza?

Terapiju započinjemo s 3 teglice Api dodatka – Meda s dodatkom propolisa, a u nastavku preporučamo Apicomplex Petrović – dodatak prehrani za podizanje prirodnog imuniteta. Idealno je kontaktirati proizvođača kako bi se utvrdila idealna terapija, ovisno o dobi i učestalosti tegoba.

• Što pomaže kod alergija?

Uzimanjem terapije koja se sastoji od Apiala Petrović – dodatak prehrani za podizanje prirodnog imuniteta i Apisan žute kreme – djeca se mogu riješiti alergija kroz 6 – 10 mjeseci, a odrasli kroz 12 mjeseci. Da bi se izliječilo alergiju, mora se rehabilitirati deficit imunološke slike – Apialom Petrović i deblokirati sluznice – Apisan žutom kremom. Svejedno je kad se započinje terapija, no svakako je najbolje u mirnoj fazi. Kod svih alergičara, a pogotovo kod onih koji alergijski regairaju na pelud, potrebna je naglašena mjera opreza radi moguće negativne reakcije.

Stoga preporučamo postupnost u uzimanju kod prve teglice mješavine: prvu polovicu teglice – konzumirati 1 malu kavenu žličicu dnevno nakon doručka; drugu polovicu teglice – konzumirati jednu kavenu žličicu ujutro, a jednu navečer svakodnevno. Ovakvim načinom uzimanja vrši se hiposenzibilizacija – povećava se tolerancija na alergene. U nastavku terapije uzima se jedna čajna žličica ujutro i jedna navečer, uvijek nakon jela. Apisan žuta krema sastavni je dio terapije alergije (kao i kod upala sinusa). Ujutro i navečer u ležećem položaju unosi se po jedna mala grudica kreme u svaku nosnicu. Potrebno je pričekati da se krema malo otopi, a potom je ušmrknuti što snažnije u dubinu sinusa. Savjetujemo i da se ujutro i navečer nanese sloj kreme preko očnih kapaka.

• Što se preporuča kod astme?

Postoji razlika između astmatičnog i opstruktivnog bronhitisa. Kod astmatičnog bronhitisa preporuka je Api Dodatak – Med s dodatkom propolisa, a kod ostalih bronhitisa ide Melbrosan s timijanom i jaglacem za dišne putove. Savjetujemo ograničavanje fizičkog napora, propuha i izbjegavanje vlažne odjeće i drugih kontakata s vodom, ne se kupati u kadi već tuširati te kod preznojavanja intenzivno presvlačiti. Također je nužno iskašljavati i oslobađati dišne putove. Savjetujemo i izbjegavanje zadimljenih prostora te spavanje u povišenom položaju glave. Kod djece školske dobi preporučljivo je oslobađanje od sati tjelesne kulture.

• Što pomaže kod čestih laringitisa?

Savjetujemo uzimanje Api dodatka – Meda s dodatkom propolisa, najmanje 3-4 teglice. Konzumira se na način da se žličica mješavine zadrži u ustima nekoliko minuta prije gutanja. Nakon jutarnje doze ne preporuča se konzumacija jela ni pića barem pola sata, a večernju dozu najbolje je uzeti netom prije spavanja kako bi ostala na sluznici po mogućnosti do jutra. Ako je uz laringitis prisutno i curenje nosa, savjetujemo i korištenje Apisan žute kreme kao kod alergija i upale sinusa.

• Što se uzima kod problema s mokraćnim mjehurom i bubrezima?

Ukoliko su tegobe u ovim područjima jednokratne ili povremene, preporučamo korištenje Uro tinkture, 3 ili 4 boce. Ukoliko su tegobe kronične, uz konzumaciju Uro tinkture paralelno se koristi i Apicomplex Petrović – dodatak prehrani za podizanje prirodnog imuniteta. Kada je uzrok tegoba bakterijski, potrebno je koristiti uz Uro tinkturu i Api dodatak – Med s dodatkom propolisa.

• Smiju li trudnice koristiti naše proizvode?

Trudnice i dojilje smiju koristiti sve naše proizvode – medne mješavine i tinkture, no u smanjenom doziranju (1 žlica ujutro i 1 navečer.) Žutu kremu smiju koristiti uobičajeno, no za ostale kreme obavezno je savjetovati proizvođača.

• Što uzimati kod umora i nedostatka energije?

Ako u dijagnozi ne postoje mikrobni uzroci, za djecu savjetujemo uzimanje Apicomplexa Petrović – dodatak prehrani za podizanje prirodnog imuniteta ili dodatak prehrani Smart Bee for Kids, tzv. čokoladni med, a odraslima preporučamo Apivital plus ili Bee for energy. Ako je kod žena umor uzrokovan problemima sa štitnjačom, koristi se Tinktura od propolisa. Savjetuje se i pregled vrijednosti željeza u krvi te kod djevojaka i žena regulacija menstrualnog ciklusa.

· Što pomaže kod upale sinusa?

Kod upale sinusa se preporuča uzimanje Api dodatka – Meda s dodatkom propolisa, najmanje 3-4 teglice i Apisan žute kreme. Krema se unosi ujutro i navečer u ležećem položaju po jedna mala grudica, veličine zrnca bibera, u svaku nosnicu. Potrebno je pričekati da se krema malo otopi, a potom je ušmrknuti što snažnije u dubinu sinusa.