Dječji imunitet i apetit

Dječji imunitet i apetit

Dječji imunitet i apetit

Kako dijete raste, tako je imunitet izložen mnogim izazovima. Kada krenu u vrtić počinju intenzivni kontakti s djecom iste dobi. U tom periodu su česte infekcije respiratornog sustava s curenjem nosa i kašljanjem, ali i simptomi gastrointestinalnog sustava kao što su proljevi i povraćanja. Roditelji bi djecu trebali učiti higijenskim navikama (pranje ruku, pranje zuba), voditi brigu o njihovoj zdravoj prehrani, boravku na svježem zraku i ostalim zdravim životnim stilovima.

U dječjoj dobi česta je pojava gubitka apetita, odnosno smanjen unos hrane i zainteresiranost za hranu. Gubitak apetita može biti prouzročen probavnim problemima i bolesti, no može biti samo faza u djetetovom životu. Štoviše, u zdrave djece dobi između dvije i šest godina nisu rijetka pojava izmjenjujuće faze apetita, što u nekim slučajevima može utjecati na normalan rast i razvoj djeteta. Iako su uzročni čimbenici povremenog, pa čak i kontinuiranog manjka apetita u djece raznoliki, često je riječ samo o razvojnoj fazi u kojoj djeca pokazuju znatno veću zainteresiranost za svijet oko sebe.Hrana im postaje manje zanimljiva jer su „svijet okusa“ već dobro upoznali tijekom prve dvije godine života.

Nutraceutički gledano, jedan od najjačih pojačivača apetita su vitamini B skupine čija je prirodna prisutnost najveća u voću, žitaricama i cvjetnom prahu. Cvjetni prah regulira rad crijeva, pomaže pri slabokrvnosti, poboljšava raspoloženje, potiče apetit i pospješuje rast.  Anemičnoj djeci kojoj se pripisivala 1 do 2 žličice cvjetnog praha dnevno, pokazala su brzo povećanje eritrocita, povećanje hemoglobina, poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog stanja, vraćanje apetita i težine. U cvjetnom prahu nalazi se najmanje 15 vitamina i provitamina. Med također pozitivno utječe na nutritivni status djece.  U istraživanju iz 2017. godine  dokazano je da se kod djece lošeg nutritivnog statusa povećao apetit i popravilo im se zdravstveno stanje. 

Dodaci prehrani bazirani na pčelinjim produktima sadrže sve vitamine i minerale koji jačaju imunitet, potiču apetit, daju energiju te smanjuju umor i iscrpljenost. Uz ovakve dodatke prehrani sigurni ste da je dijete, usprkos slabom apetitu, dobilo važne nutritivne sastojke. 

Kako biste poboljšali apetit svog djeteta i ojačali mu imunitet, preporučamo Vam uzimanje Apicomplexa, Api Dodatka ili čokoladnog Smart Bee For Kids.

Apicomplex Petrović 450 g

Proizvod preporučamo kod djece kao prirodni imunostimulator i zaštita kod povećane mogućnosti širenja infekcije u vrtićima i školama. Djeluje povoljno na apetit i razvoj. Preporučujemo korištenje kod zdravih osoba za održanje zdravlja te kod iscrpljenih osoba za obnovu organizma. Pomaže kod problema opstipacije, pogotovo kod male djece.

Api Dodatak 450 g – med s dodatkom propolisa

Preporučamo kod pada imuniteta i ponavljajućih upalnih stanja za djecu i odrasle. Ovaj proizvod ima izvrsno djelovanje kod dječjih uro-infekcija (1-6 godina starosti) i kao profilaksa kroničnih upala svih vrsta (upale grla, infekcije dišnih puteva). Uzima se samostalno ili uz klasičnu terapiju kada poboljšava njenu učinkovitost i pomaže bržem oporavku nakon bolesti.

Smart Bee For Kids 330 g

Proizvod je prvenstveno namijenjen djeci od navršene 1 godine, čokoladnog je okusa i izgleda, ali naravno, mogu ga koristiti i odrasli. Dodatak prehrani kod djece za energiju, poboljšanje apetita i održavanje imuniteta, za bolji psihofizički razvoj, koncentraciju i pamćenje.

Ovi dodaci prehrani se mogu uzimati redovito, bez vremenskog ograničenja, nemaju nuspojava, ne oštećuju već štite sluznicu i ne stvaraju ovisnost, što su velike prednosti u odnosu na sintetske lijekove. Bitno je da djeca i odrasli nemaju alergija na pčelinje produkte.