Enter your keyword

Osnovni pčelinji proizvodi

Osnovni pčelinji proizvodi

Osnovni pčelinji proizvodi

Med sadrži oko 200-tinjak aktivnih komponenti potrebnih za razvoj i pravilno funkcioniranje čovjekovog organizma, a to su ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali, kiseline i enzimi. Koristi se za povećanje energije, ima imunostimulirajuće djelovanje i djeluje kao prirodni antioksidans. Zbog složenog sastava ni najsuvremeniji laboratoriji ne mogu ga sintetski proizvesti.

Propolis je najpoznatiji i najstariji poznati prirodni antibiotik, ima dokazano protuvirusno i protugljivično djelovanje. Zbog prisutnosti 38 aktivnih flavonoida, propolis djeluje kao antioksidans, usporava starenje stanica, štiti organizam od razvoja kancerogenih oboljenja. Nanošenjem na kožu, povećava njenu regenerativnu sposobnost i do 200 puta.

Matična mliječ najbogatiji je izvor pantotenske kiseline koja je esencijalna tvar za rast i razvoj naših stanica i preporuča se kod trajnog umora, liječenju opće slabosti, kod tjelesnih i umnih napora, a ima i dokazano antitumorsko djelovanje.

Cvjetni prah prikupljen s prašnika cvjetova zapravo je kompletan obrok u malom jer sadrži znatne količine minerala, nešto vitamina, proteine, šećere i masti.

Ima izniman učinak na krvnu sliku, probavni i živčani sustav.

Pčelinji vosak je pčelinji proizvod koji se luči iz voštanih žlijezda pčela radilica te služi za izgradnju saća. Ima omekšavajuća i protuupalna svojstva, izuzetno potiče epitelizaciju, ima regenerativni učinak te štiti kožu i sluznicu od štetnih utjecaja.

Spajanjem navedenih pčelinjih produkata i njihovim miješanjem s ljekovitim biljem i eteričnim uljima koristeći najnovije spoznaje fitoterapije i aromaterapije kreirana je paleta proizvoda u kojima su darovi prirode spojeni u proizvode za zdravlje i vitalnost modernog čovjeka.