Enter your keyword

Pčelinji produkti pomažu kod mokraćnih infekcija

Pčelinji produkti pomažu kod mokraćnih infekcija

Pčelinji produkti pomažu kod mokraćnih infekcija

Pčelinji produkti pomažu u borbi protiv mokraćnih infekcija čiji je najčešći uzročnik bakterija Escherichia coli.  Ova gram-negativna bakterija prirodno živi u crijevima, a postaje opasna prelaskom u mokraćni sustav.

Antibiotici nisu bezopasni

Kad se potvrdi prisutnost bakterije E. coli u urinu liječnici obično prepisuju terapiju antibioticima. Oni nisu bezopasni jer ubijaju i dobre bakterije nužne za normalo funkcioniranje organizma. Najveći problem je što se Escherichia coli često vraća s još izraženijim simptomima. Iz tog razloga danas sve više osoba traži prirodne oblike liječenja, a tu je apiterapija u kombinaciji s biljnim pripravcima pokazala vrlo dobre rezultate.

Uro tinktura ‘Radovana Petrovića’ već 60 godina učinkovito pomaže kod problema urogenitalnog trakta. Sastav Uro tinkture čine propolis koji djeluje kao prirodni antibiotik te tinkture zlatnice i koprive. Antimikrobno djelovanje propolisa može se iskazati na dva načina – direktnim učinkom na mikroorganizme i indirektno putem stimulacije imunološkog sustava.

Biljka zlatnica je naročito učinkovita kod upala bubrega i mokraćnih putova, te kod tegoba s prostatom i otežanim mokrenjem.

List koprive se koristi kod čišćenja bubrega te kao dodatna terapija kod oslabljenog organizma, anemije i čestih mokraćnih infekcija.

Kod učestalih infekcija terapija se nadopunjuje medom s dodatkom propolisa koji će pojačati djelovanje tinkture, a redovno uzimanje terapije kroz 3-6 mjeseci sprječava pojavu recidiva.