Politika kvalitete

 

                                       Politika kvalitete i sigurnosti hrane

 

Tradicija proizvodnje i prerade pčelinjih proizvoda u obitelji Petrović duga je više od 60 godina. Od 1955. do danas prepoznati smo po izuzetnoj kvaliteti sirovina i gotovih proizvoda te njihovoj učinkovitosti, a nekoliko generacija naših vjernih kupaca najbolje potvrđuje našu kvalitetu.

Radovan Petrović, strastveni pčelar i začetnik apiterapije na ovim prostorima, osmislio je većinu receptura naših proizvoda. S vremenom su one obogaćene dodacima biljnih tinktura i ekstrakata kako bismo uskladili svoj proizvod sa zahtjevima zakonodavstva, tržišta i interesom kupaca za novim trendovima.

U proizvodnji koristimo isključivo hrvatski med, propolis, cvjetni prah, vosak i matičnu mliječ najbolje kvalitete. Svi naši proizvodi su potpuno prirodni, bez aditiva, konzervansa i sličnih sintetskih dodataka dok je proizvodnja potpuno ekološka čime doprinosimo očuvanju okoliša.

Od samih početaka pa do danas vodeći su nam ciljevi bili kvaliteta i sigurnost kako proizvoda tako i proizvodnog procesa. Radovan Petrović d.o.o. kao pravni sljedbenik obrta nastavlja primjenjivati integrirani sustav upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane, prema zahtjevima normi ISO 9001 i ISO 22000 kako bismo potvrdili svoju kvalitetu i neprekidno ju usavršavali. S tim ciljem obvezujemo se da ćemo:

 

  • Graditi kvalitetan odnos s kupcima kao glavnim preduvjetom za ispunjenje njihovih potreba i želja
  • Razvijati suradnju s lokalnim, malim proizvođačima kako bismo dali svoj doprinos društvenoj zajednici
  • Zapošljavati stručno i obrazovano osoblje koje će imati obvezu stalnog usavršavanja
  • Pridržavati se svih zahtjeva navedenih normi
  • Nadzirati svoje poslovanje i brinuti o kvaliteti i zdravstvenoj sigurnosti proizvoda koje stavljamo na tržište
  • Primjenjivati koncept razmišljanja temeljen na rizicima kroz cjelokupno poslovanje

Politika kvalitete i sigurnosti hrane temeljni je dokument i sastavni dio Priručnika sustava upravljanja Radovan Petrović d.o.o. Radnici se pridržavaju zakonskih obaveza i internih uputa ovisno o svom poslovnom zaduženju.

Politika kvalitete javno je obznanjena kako bi sve zainteresirane strane znale stavove Uprave, a radnici mogli aktivno sudjelovati u njenom provođenju.

 

Velika Gorica, 08. ožujka 2022.

 

 

Direktor:

Sinan Mašović, dipl.ecc.