Propolis protiv virusa COVID-19

Propolis protiv virusa COVID-19

Propolis protiv virusa COVID-19

Prijašnja istraživanja jasno su pokazala da propolis djeluje protiv virusa herpes simplex, influenza, adenovirusa, HIV, ptičje gripe i nekih rotavirusa (1).

Propolis djeluje tako da ometa sposobnost patogena da napadnu stanice domaćina stvaranjem fizičke barijere i inhibiranjem enzima i proteina potrebnih za invaziju u stanice domaćina. Propolis inhibira proces replikacije patogena, inhibira metaboličke procese patogena ometajući stanične organele i komponente odgovorne za proizvodnju energije. S obzirom na domaćina, propolis djeluje kao imunomodulator. Pojačava urođeni imunitet i modulira upalne signalne putove.

Propolis ima antivirusno djelovanje protiv virusa COVID-19.
Refaat i sur. (2021) pokazali su da je propolis koji je unesen u liposomsku kapsulu virusa jednako učinkovit u neutraliziranju COVID-19 in vitro. Mnoge računske i molekularne studije spajanja ukazuju na učinkovitost propolisa i njegovih fenolnih komponenti u ometanju mnogih važnih proteina COVID-19.

Budući da propolis u pravilnim dozama nema nuspojava, može se koristiti i kao potpora u kombinaciji s preporučenim terapijama i cjepivima protiv novog koronavirusa.

Izaberite svoj dodatak prehrani s visokim koncentracijama prirodnog propolisa:

TINKTURA OD PROPOLISA

Preporuča se za podizanje imuniteta kod osoba koje ne smiju koristiti med ili ga ne vole. Djelotvorna je kod raznih upalnih procesa, naročito crijevnih (kolitisi, GERB), respiratornih (astma, KOPB), kod upala štitnjače, gastritisa i ulkusa. Izvrsno djeluje uz sve klasične terapije jer uz podizanje imuniteta štiti i obnavlja crijevnu floru. Znanstveno potvrđeno antibakterijsko i antivirusno djelovanje propolisa čini ovu tinkturu vrlo učinkovitom kod akutnih i kroničnih upala. Može se preporučiti dijabetičarima.

Terapeutska primjena TINKTUROM OD PROPOLISA obično znači 3 jušne žlice dnevno kroz 3-6 mjeseci iako se učinkovitost pokazuje već kroz koji tjedan.

Za podizanje imuniteta ili oporavak nakon preboljelog COVID-19, usporedno se koristi i medna mješavina Api Dodatak. Na taj način se postiže brži i efikasniji učinak na opće stanje organizma.