Prirodna pomoć kod Escherichie coli

Prirodna pomoć kod Escherichie coli

Prirodna pomoć kod Escherichie coli

Pčelinji produkti pomažu u borbi protiv mokraćnih infekcija čiji je najčešći uzročnik bakterija Escherichia coli.  Ova gram-negativna bakterija prirodno živi u crijevima, a postaje opasna prelaskom u mokraćni sustav.

Kad se potvrdi prisutnost bakterije E. coli u urinu liječnici obično prepisuju terapiju antibioticima. Oni nisu bezopasni jer ubijaju i dobre bakterije nužne za normalo funkcioniranje organizma. Najveći problem je što se Escherichia coli često vraća s još izraženijim simptomima. Iz tog razloga danas sve više osoba traži prirodne oblike liječenja, a tu je apiterapija u kombinaciji s propolisom i biljnim pripravcima pokazala vrlo dobre rezultate.

PROPOLIS djeluje kao jaki antioksidans te pokazuje antibakterijska, protuupalna, antivirusna i antifungalna svojstva. Djeluje kao prirodni antibiotik najšireg spektra bez pojave rezistentnosti bakterija.  Mnoštvo flavonoida u njegovom kemijskom sastavu zaslužni su za njegova ljekovita svojstva, a obnavlja i prirodnu crijevnu mikrofloru.

Propolis zaustavlja razmnožavanje bakterija tako da:

  •  oštećuje citoplazmatsku i staničnu membranu bakterije
  •  uzrokuje djelomičnu bakteriolizu
  •  inhibira sintezu proteina
  • sinergističko povećava antibiotski učinak u kombinaciji s propolisom

Važno je napomenuti da bakterije ne razvijaju otpornost na propolis!

Kod liječenja urogenitalnih problema i problema uzrokovanih Escherichiom coli, preporučamo uzimanje Urotinkture i medne mješavine Api dodatak.  

Uro tinktura ‘Radovana Petrovića’ već 60 godina učinkovito pomaže kod problema urogenitalnog trakta. Sastav Uro tinkture čine propolis koji djeluje kao prirodni antibiotik te tinkture zlatnice I koprive. Antimikrobno djelovanje propolisa može se iskazati na dva načina – direktnim učinkom na mikroorganizme i indirektno putem stimulacije imunološkog sustava.

Biljka zlatnica je naročito učinkovita kod upala bubrega i mokraćnih putova, te kod tegoba s prostatom i otežanim mokrenjem.

List koprive se koristi kod čišćenja bubrega te kao dodatna terapija kod oslabljenog organizma, anemije i čestih mokraćnih infekcija.

Kod infekcija Escherichiom coli terapija se nadopunjuje medom s dodatkom propolisa ( Api dodatak) koji će pojačati djelovanje tinkture, a redovno uzimanje terapije kroz 3-6 mjeseci sprječava pojavu recidiva.