Jačanje imuniteta pomoću pčelinjih produkata kod onkoloških slučajeva – antitumorsko djelovanje propolisa

Jačanje imuniteta pomoću pčelinjih produkata kod onkoloških slučajeva – antitumorsko djelovanje propolisa

Jačanje imuniteta pomoću pčelinjih produkata kod onkoloških slučajeva – antitumorsko djelovanje propolisa

Propolis se naziva lijekom 21. stoljeća zbog svojih brojnih pozitivnih učinaka na naš organizam. Njegovo antioksidativno, antivirusno i antimikrobno djelovanje čini ga izvanrednom prirodnom tvari za podršku kod kancerogenih oboljenja te pomoć oporavku od kemoterapije.

Znanstveno istražen

Propolis je znanstveno vrlo istraživana sirovina – biološku aktivnost propolisa ocjenjivali su brojni istraživači, a u svojim rezultatima su jedinstveni – unatoč različitom kemijskom sastavu propolisa iz različitih dijelova svijeta, propolis pokazuje gotovo jednaku antimikrobnu učinkovitost. Antimikrobno djelovanje propolisa može se iskazati na dva načina – direktnim učinkom na mikroorganizme i indirektno tako da stimulira imunosni sustav podižući prirodnu otpornost tijela na upale i infekcije.

Zašto je propolis toliko čudestan?

  • U sastavu propolisa nalazi se više od 300 sastavnica: različiti minerali, vitamini, bioflavonoidi, aminokiseline, eterična ulja i enzimi
  • Antioksidativni učinak propolisa temelji se na sadržaju od 35%-55% bioflavonoida (oko 500x više nego citrusno voće) – kao jaki antioksidans, pomaže u zaštiti tijela od djelovanja slvodnih radikala, koji su povezani sa starenjem i kroničnim stanjima uzrokovanim oksidativnim stresom.
  • Propolis pomaže u zacjeljivanju rana, opekotina, te ima anestetičko djelovanje.
  • Sve veći fokus današnjih istraživanja je i dokazani antikancerogeni učinak propolisa.

Osim propolisa, pčelinji produkti kao što su cvjetni prah i med, dodatno utječu na imunitet i poboljšanje općeg stanja organizma.

Kod cvjetnog praha, koji sadrži približno 200 kemijskih spojeva, različiti primarni i sekundarni metaboliti pokazuju širok raspon svojstava i bioaktivnosti; antioksidativno, protuupalno, antikancerogeno, antibakterijsko i imunostimulativno.

Med također osim šećera, sadrži i aminokiseline, organske kiseline, vitamine, minerale, antioksidante, fenolne kiseline i flavonoide. Fenoli i flavonoidi obično imaju antioksidativna i antikancerogena svojstva.

Kad spojimo ova 3 pčelinja produkta: propolis + cvjetni prah + med, dobivamo snažni prirodni imunostimulator organizma.


Zato pčelinji produkti svakako mogu pomoći kod karcinoma i kemoterapije.

Naša preporuka je Tinktura od propolisa i Api dodatak plus

Doziranje:
Tinktura od propolisa: 3×1 jušna žlica dnevno, poslije jela
Api dodatak plus: 1 čajna žličica ujutro + 1 čajna navečer, uz tinkturu.

Doziranje na dane kemoterapije:
Tinktura od propolisa: 2 jušne žlice ujutro + 2 jušne navečer, tad se smije i bez jela.
Api dodatak plus se obustavlja na dane kemoterapije.


Tinktura ima imunostimulativno djelovanje na organizam, zbog flavonoida koji su odgovorni za biološku aktivnost propolisa. U tinkturi 14 aktivnih flavonoida djeluje antioksidativno, usporava starenje stanica i štiti organizam od razvoja kancerogenih oboljenja. U kombinaciji s mednim dodatkom prehrani dio je većine naših prirodnih terapija. >Naruči

Kombinacija meda, cvjetnog praha i velike količine propolisa čini ovaj proizvod učinkovitim kod karcinomnih oboljenja, teških upala pluća, ciroznog stanja jetre, hepatitisa, TBC-a, dugotrajnih uroinfekata i kod značajnog pada imuniteta te je odlična potpora organizmu kod kemoterapije i zračenja. Koristi se u odrasloj dobi, a za pojačano djelovanje može se kombinirati s nekom od naših tinktura. >Naruči